Genel Bakış!

Cycecoin, Blender ve ZBrush bilen 3D Karakter Model Tasarımcısı Arıyor

Cycecoin, Blender ve ZBrush bilen 3D Karakter Model Tasarımcısı Arıyor

Blender ve ZBrush bilen 3D Karakter Model Tasarımcısı – Cyce coin

Blender ve ZBrush bilen 3D Karakter Model Tasarımcısı aranıyor!

Başvurular: ik@cycecoin.com

Cyce Coin Hikayesi!

2002 yılından beri farklı AR-GE projelerinde faaliyetlerde bulunduk. Sırasıyla UPS (Kesintisiz Güç Kaynağı) tasarımı ve üretimi ile başladık. Bu projede elektronik ve mantıksal algoritma deneyimi kazandık. Bölgemiz olan Güneydoğu’da enerji problemleri çok yoğun olduğundan, bu problemlere çözüm geliştirerek 8 saat elektrik kesintisini karşılayacak, batarya enerji depolama sistemleri ve enerji düzenleyici voltaj regülatörleri üretiminde bulunduk. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, Türkiye’nin en yoğun sulama sistemleri olduğundan, yaklaşık 2.000 adet 160 kW ve üstü güçlerde orta gerilim sistemler kurduk.

2010 yılından sonra bölgenin temel lokomotifi tarım ve sulamanın içinde olmamız sebebi ile tarımsal atıklardan enerji üretimi üzerine AR-GE çalışmalarını başlattık. AR-GE çalışmalarının olumlu sonuçlanmasının ardından, Mimsan Grup firmasının ortaklığında;

1. Aşama: Tarımsal Atıkların Verimli Toplanması

2. Aşama: Tarımsal Atıkların Termik Santralde Enerjiye Dönüşümü

Projesini başlattık. 2012 yılında büyük bir yatırım şirketi ile toplam 28 mW olmak üzere 3 ayrı lokasyonda Biyokütle Enerji Santrali kurulumunu başlattık. Bu kapsamda Türkiye’de ilk defa 85.000 dekar arazide tarımsal atık toplama işlemini başlattık. Ülkemizde yenilenebilir enerji tesisleri ve geri dönüşüm alanlarında bir çok firmaya ilham kaynağı olduk.

2015 yılında enerji bitkileri üzerine AR-GE çalışmalarını başlatarak, araştırma sonucu C4 enerji bitkisi adında, verimi en yüksek tohumları getirip ekme ve toplama faaliyetlerine başladık. AR-GE sonucu ölçümlerde bünyesinde %50 nem oranı barındırıyor olması, klasik kurutma yöntemleri maliyetli ve zaman açısından verimi düşürmesi sebebi ile yüksek teknoloji kurutma sistemi üzerinde yeni bir AR-GE süreci başlamış oldu.

Bu çalışma yaklaşık 3 yıl sürdü. Vardığımız sonuç; yaklaşık aynı sürede 5 kat daha az enerji kullanarak verimli bir sistem haline gelmiştir. Yapılan kurutma teknolojisini aynı özelliklere sahip bütün ürünlere uygulanmasını mümkün kılan ufak düzenlemelerle bir çok alana entegre edilebilmektedir.

Genel konularımız hep çevre ve küresel problemler olmasından dolayı farklı bir çevre projesine daha dokunduk. Et kombinalarında her yıl ortalama 1 milyon ton kesim sonrası biriken hayvan kanları, yasak olmasına rağmen kanalizasyona atılmaktadır. Bu kurutma teknolojisinin çözüm olması ve ülkeye katma değer sağlaması sebebi ile kolları sıvayarak bu alanda uygulamalara başladık. İlk tesisi Gaziantep ilinde olmak üzere Adıyaman ili dahil 2 tesisi çalışır hale getirip, ardışık olarak Ankara, İzmir ve Kayseri illerinde çalışmalar başlattık.

Bu projelere paralel olarak 2018 yılında bilişim sektöründe faaliyet gösteren Onlinesoft Bilgi ve İletişim Teknolojileri ekibini bünyemize dahil ederek otomasyon ve yazılım alanlarında da deneyimimizi güçlendirdik.

Kurutma teknolojisi ihtiyaç olan her alana modüler bir şekilde entegre ediliyor olması, geri dönüşüm alanında bakir olan ülkemizin belediye kanalizasyon atığının bertarafı konusuna eğildik. Belediyeler için büyük sorun olan bu ürün, teknolojimiz ile dünya genelinde verimliliği ve karlılığı yüksek ham madde sağlamıştır. Bu çalışmada ilerde kurmayı planladığımız Biyokütle santraller için alternatif bir kaynak daha bulmamız ile sonuçlanmıştır.

2020 yılında bütün dünyada baş gösteren pandemi ne yazık ki beraberinde hastanelerde bulunan yoğun bakım entübe cihazlarının yetersizliğinden dolayı insanların ölüyor oluşu, bu alanda da AR-GE yapmamıza sebebiyet vermiştir. Bu çalışma sonucu İzmir ilinde Türkiye’nin 2. Yoğun bakım entübe cihazı üreten firması KIRMIZI BAYRAK TEKNOLOJİ A.Ş. kurarak, her biri kendi içerisinde ayrı yolculuk barındıran, bir hayal ile başlayıp, fikir haline getirilmiş, AR-GE çalışmaları ile somutlaştırılarak, bugün Türkiye’nin inovatif ve yüksek teknoloji destekli, katma değeri en yüksek iş kollarını icra eden şirketleri haline geldik.

2020 yılında bütün dünya ülkelerinin ana sorunu haline gelmiş olan küresel ısınma, yıllardır üzerine inşa ettiğimiz projemiz, bu soruna çözüm niteliği taşımış olması, yani karbon salınımını düşürmek ve küresel ısınmayı engelleme yolunda inovatif çözümler aramaya devam ettik. Vardığımız bugünün teknolojisi blok zinciri kullanarak, yenilenebilir enerji kaynakları ile üretim yapan santralleri ödüllendirme mekanizmasını tasarladık.

Bu mekanizma da blok zincir teknolojisinin bir alt adımı olan token varlıkları üzerinden bu santralleri ödüllendirerek, onları fosil yakıtlardan enerji üreten tesisler karşısında daha katma değerli hale getirip, organizasyon gelirleri ile yeni santraller kurarak karbon salınımını en az indirmeyi planlamaktayız. Bu proje doğası gereği dünya üzerinde yaşayan her bireyi ilgilendirdiği için doğru eylem başlatma yöntemleri ile hepsinin desteğini arkamıza alarak bu sorunu hep beraber çözeceğiz.

HASAN KARAOZAN
CYCE CEO