Tuğçe Karataş - Denemek

Denemek! “Bir şeyi defalarca denersek başaracağımız anlamına mı geliyor?”

Tuğçe Karataş, “Denemek” yazısı ile Medyailanlari.com ailesine katılarak, ilk yazısını değerli ziyaretçilerin istifadesine sunmuş oldu..

Denemek! “Bir şeyi defalarca denersek başaracağımız anlamına mı geliyor?”

Denemek

İstediğin bir şeyin gerçekleşmesi için küçük de olsa bir ihtimal varsa asla peşinini bırakmamalısın. Çünkü ilk denemede gerçekleşmemiş olabilir, 2, 5, 9, 28. denemede de olmayacak olabilir. Ama hiç beklemediğin bir anda 29. denemede olmaz dediğin şeyi oldurabilirsin. Burada sır asla vazgeçmemekte.

Defalarca Denersek Başaracağımız Anlamına mı Geliyor

Tuğçe – Karataş – Defalarca denersek başaracağımız anlamına mı geliyor?

Atomu mu parçalayacaksın?

Örneğin Einstein atomu parçalarken asla pes etmemiştir ve binlerce kez denemiştir. İnsanlar tarafından her defasında alaya ve “Hadi ordan atomu mu parçalayacaksın” sözlerine maruz kalmak sizi korkutmasın.

Einstein da bu sözleri dikkate almayarak yılmadan olumsuz sonuç almasına rağmen devam etmiştir ve belki de yüzlerce deneme sonrasında en yapılamaz denilen şeye, atomun parçacığına ulaşmıştır. İşte mucize bu anlarda gizlidir.

Başkalarının “Bu yapılamaz, artık umut kalmadı, denemek boşa, boşver gitsin” dediği anda tekrar tekrar denemek bize mucizeyi asıl getiren şeydir.

Tuğçe Karataş - Atomu mu Parçalayacaksın?

Tuğçe Karataş – Atomu mu Parçalayacaksın?

Pamuk ipliğine bağlı yaşamlar

Belki çok garip gelecek ama ölen hastalarının %70’inin aslında hayata döndürülebileceğini fakat doktorun o sırada “nabız yok” sesini duyduğu için ilgilenmeyi bıraktığını hiç düşündünüz mü?

Elbette bütün doktorlar hastasını yaşama döndürmek için sonuna kadar uğraşır. Fakat yaşama dönmeyen hasta karşısında yapılacak bir şey yoktur ve kalp masajını ya da şok cihazını bir süre sonra bırakmak gerekir.

Çünkü ilgilenilmesi gereken daha pek çok hasta vardır. Fakat şunu düşündünüz mü, ölen hastalara ya son 1 şok daha verildiğinde kendine gelselerdi? Belki de yaşama dönme ihtimalleri olan hastaların hayatı bu şekilde son bulmuş oldu.

Tuhaf gelebilir ama şimdiye kadar yaşayacağı halde ölmüş olan binlerce hasta vardır. Aynı şekilde ölmüşken hayata döndürülenler de.

İşte bunu sağlayan şey “denemedir.” Doktor denemediği için monitörü kapattı ve hastanın hayatı bitti.

11 defa şok verildiğinde uyanmayan hasta belki de 12. defada hayata dönecekti. Ama bunu biz değil sadece kainatin yaratıcısı Allah bilebilir. Burada doktorun vazgeçip vazgeçmeme aşamasına ve olanlara ise kader diyoruz. Sonuç olarak deneme hayatta her açıdan değerli ve önemli. En azından bir hayata mal olabiliyor.

Tuğçe Karataş - Pamuk ipliğine bağlı yaşamlar

Tuğçe Karataş – Pamuk ipliğine bağlı yaşamlar

Denemenin zararı ney?

Zararı mı? Hiçbir zararı yok. 10 kere, 20 kere, 30 kere denemelisin. Birinde olmayacaksa diğerinde olabilir.

Bu bir şeyi defalarca denersek başaracağımız anlamına mı geliyor?

Hayır. Şunu unutma, hiçbirinde de olmayabilir. Hayat bu çünkü. Hiçbirinin garantisi yok. Hatta oldurmak istediğin şeyi yapamadan da ölebilirsin. Ama şunu unutmamalı: denemeden asla bilemezsin. Olup olmayacağını görmek için önce denemek gerekir. Böylece en azından elimden geleni yaptım ve hayalimin peşinden gittim diyerek rahat ve mutlu mesut yatağına dönebilirsin.

Tuğçe Karataş

Blog, Tuğçe Karataş

2 thoughts on “Denemek! “Bir şeyi defalarca denersek başaracağımız anlamına mı geliyor?”

  1. Ayşegül üzerinde Cevap vermek

    Evet denemeli insan ama zamanı geldiğinde vazgeçmeyi de bilmeli.Denemek güzel ama bu yolda bir sürü şey kaybediyorsun.Arkanı döndüğünde bir bakmışsın ki gençliğin,mutluluğun ve anıların seni terk edip gitmiş.

Bir yanıt yazın