Overview
UCLG MEWA, Metin Yazarı / Editör Arıyor!

İş Açıklaması:
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) İletişim Koordinatörlüğü bünyesinde görevlendirilmek üzere “Editör-Metin Yazarı” alınacaktır.
İstenen Yetenek ve Uzmanlıklar:
- Editörlük konusunda deneyimli olmak,
- Tercihen dergi ve kitap yayıncılığında deneyimli olmak,
- Metin Yazarlığına hakim olmak,
- Haber diline hakim olmak,
- UCLG-MEWA’nın çalışma dillerinden ( Türkçe, İngilizce, Arapça) en az ikisini iyi derecede bilmek,
- Tercihen çeviri teknolojilerine hakim olmak; özellikle Trados Studio gibi programlarda çalışabilmek,
- Adobe InDesign- Illustrator- Photoshop programlarını kullanabilmek (Kurum düzenli olarak dergi, kitap vb. türünde yayınlar çıkarmaktadır),
- İhtiyaç halinde kamera ve fotoğraf makinası kullanabilmek,
- Üniversite mezunu olmak,
- Disiplinli, ekip çalışmasına yatkın olmak,
- Esnek çalışma saatlerine uyum sağlamak,
- Sosyal medya, E-Bülten çalışmalarını yürütebilmek,
- Seyahat engeli olmamak,
- İş disiplinine, görev tanımı ve ekip çalışması şartlarına uymak,
- Tercihen sigara içmemek
- Makamca verilecek işleri harfiyen yerine getirmek.
CV ve örnek çalışmalarınızı aşağıda belirtilen e-mail adreslerine ulaştırabilirsiniz.
Başvuru: t.ozturk@uclg-mewa.org
Cv yolla! t.ozturk@uclg-mewa.org
About UCLG-MEWA
Yerel yönetimler arasında işbirliği oluşturma konusunda 100 yılı aşkın bir tecrübenin günümüzdeki temsilcisi olan, dünya genelindeki yerel yönetimleri bir şemsiye altında toplayan UCLG’nin dokuz bölge teşkilatından biri olarak biz; bölgemizdeki yerel yönetimlerin uluslararası platformlarda etkin temsilinin sağlanması, güçlü yönetişim yapılarının kurulması ve uluslararası gündemlerin yerelleştirilmesi konusunda faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.
Birleşmiş Kentler ve Yerel yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) olarak amacımız, çoklu ortaklıkların kurulmasını sağlamak, yerel yönetimlerin değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını koruyarak bölgemizdeki yerel yönetimlerin ulusal sınırları aşan sesi ve uluslararası arenadaki savunucusu olmaktır.
Yoğun bir küresel gündeme ev sahipliği yapan ve yerelin çağı olarak da adlandırılan bu yüzyıl bizlere tarihi bir sorumluluk yüklemiştir. Bu sorumluluk, en genel ifadeyle; uluslararası gündemlerin kentlere uygulanabilirliğini sağlamaya yönelik yerelleştirme çalışmalarının zaman kaybetmeksizin yapılmasıdır.
“Sürdürülebilir kalkınma”nın insanlığın ortak hedefi olarak belirlendiği 1992 Rio BM Yeryüzü Zirvesi temelinde belirlenen hedeflere ulaşılmasına yönelik eylem planlarını içeren “Gündem 21” başlıklı belge, tüm BM üyesi ülkelerce kabul edilmiştir. 2000 yılına gelindiğinde ise daha adil bir dünya düzeni, fırsatlara erişim konusunda eşitlik ve çevrenin korunması gibi kalkınmanın temel unsurlarının 8 başlıkta bir araya getirildiği BM Bin Yıl Kalkınma Hedefleri kabul edilmiştir. Bu manada UCLG-MEWA Türkiye'de Yerel Gündem 21 Ağı Kanalıyla Bin Yıl Kalkınma Hedefleri’nin Yerelleştirilmesi Programı’nın da koordinatörlüğünü üstlenmiştir.
Binyıl Kalkınma Hedefleri’nin geçerliliğinin sona erdiği 2015 yılına gelindiğinde, küresel hedefler daha kapsayıcı ve evrensel bir hale getirilerek, 2030’a kadar insan onuruna yakışır bir hayat düzenin oluşturulmasını amaçlayan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kabul edilmiştir. Bu yeni süreç, Yerel Gündem 21 Programı’ndan edindiğimiz tecrübemizle, bizlere Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin de bölgemiz ölçeğinde yerelleştirilmesi konusunda önemli bir fırsat sunmuştur.
Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin kentlerde hayata geçirilmesi için bir çerçeve sunan; 2016 yılında Kito, Ekvator’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Konut ve Sürdürülebilir Kentleşme Konferansı sırasında kabul edilen Yeni Kentsel Gündem de bizler içi önemli bir referanstır. Tüm bu tecrübe ve referanslarla birlikte UCLG-MEWA olarak biz üyelerimizle birlikte oluşturduğumuz sinerjiyi, bölgemizde kapsayıcı, sürdürülebilir ve yeniliklere cevap veren kentler oluşturma noktasında çalışmalarımıza yansıtmaya devam edeceğiz.